Vedensuodatin matkaan ja mökille!

Julkaistu: 5 August 2020

Suomalaisille voisi melkeinpä pyhäksi asiaksi kutsua tietysti saunaa, mutta myös kesämökkiä. Olemme kansana tottuneet ylistämään pitkän, pimeän sekä kylmän talven jälkeen kesää mahdollisimman ruhtinaalisesti ja mahdollisuuksien mukaan niin paljon ulkona olemalla kuin säät vain antavat periksi. Kesämökit ovat tähän ehdottomasti yksi parhaista sekä mielekkäämmistä paikoista, sillä näillä sekä rauha, luonto, että ulkona puuhailun maksimoiminen käy vaivattomammin. Talven jälkeen mökit myös usein kaipaavat kunnostusta minkä vuoksi touhuilu pihalla on enemmän kuin suotavaa, ja joskus peräti jopa välttämätöntä mökin asumiskelpoisuuden ylläpitämiseksi. Tässä kirjoituksessa haluamme perehtyä tarkemmin kesämökin saloihin sekä meille suodun järviveden juomiskelpoiseksi mahdollistamiseen. Kesäisiä lukuhetkiä! 

Mikä kesämökeissä viehättää? 

Yleistäen voisi todeta, että melkeinpä jokaiselle Suomeen syntyneelle, tai Suomessa pitkään asuneelle luonto ajaa hyvin merkityksellistä roolia jokapäiväisessä elämässä. Olemme etuoikeutettuja puhtaaseen sekä kauniiseen luontoon yhdistettynä hyvinkin harvaan asutukseen, minkä vuoksi luonto merkitsee usealle meistä paikkaa, mihin pääsee helposti myös kaupungeista käsin rauhoittumaan. Kesämökit kulkevat käsi kädessä aiheen kanssa, ja vaikka kaikilla ei olekaan mahdollisuutta omaan mökkiin, on yleensä lähipiirissä tai vähintään vuokraamalla kaikilla mahdollisuus päästä näistä nauttimaan. Usein yhdistettynä järveen mökit toimivat oivana irtiottona usein niin hektisestä muusta elämästä, ja mitä enemmän ikää ihmisille tulee sitä enemmän he kesämökeilleen tuntuvat kaipaavan takaisin. Mikä sen parempaa mielelle kuin sauna, järvi sekä mökki kuullaankin usein todettavan. 

Järviveden hyödyntäminen

Tuhansien järviemme maa hyvin puhtaine vesineen ei kuitenkaan tarkoita, että vesi olisi suoraan juomakelpoista. Veden eliökannan sekä erilaisten bakteerien vuoksi, yhdistettynä meidän ihmisten tähän tottumattomuuteen, voi järviveden suoraan juominen aiheuttaa mutkia matkaan ja pienimuotoista sairastelua. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä ratkaisu tähän on hyvin lähellä: vedensuodatin! Teknologiamme avulla olemme onnistuneet kehittämään keinon, millä vedestä erilaisilla suodatusmetodeilla on mahdollista saada hyvin kätevästi ja hetkessä juomakelpoista. Kesämökit eivät ole ainoa paikka, missä näitä hyödynnetään, mutta erityisen toimiva paikka tälle kuitenkin. Juomaveden kaupasta ostaminen Suomessa varsinkin on hyvin epäekologista, joten mökillä paljon aikaa viettäessäsi tutustu eri vedensuodattimiin sekä näiden vaihtoehtoihin ja hyödynnä läheltä tuleva luonnonvesi!

Voit lukea lisää vedensuodattimista esimerkiksi Pumppulohja Oy Ab:n sivuilta. 

jaa